Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u Borju

Freska koju je uništila baka postala turistička atrakcija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni španjolski gradić Borja postaje sve prepoznatljiviji na karti svijeta. Za to je zaslužna Cecilia Jimenez, bakica koja je odlučila restaurirati stoljetnu fresku kako bi je spasila od propadanja.

Freska 'Ecce Homo' Eliasa Garcie Martineza bila je relativno nepoznata široj javnosti sve dok kist u ruke nije uzela bakica Jimenez. Cecilia Jimenez nije mogla podnijeti činjenicu da freska u crkvi u kojoj ide na misu, svakim danom sve više i više propada. Zato se odlučila na drastičan korak. Odlučila je sama restaurirati stoljetnu fresku.

Pročitajte i ovo Otoci i turizam - ilustracija bitna je fleksibilnost Ove sezone nitko neće zaraditi: Turističke agencije promijenile strategiju Slika nije dostupna Uvijek fina i dotjerana Nepopravljiva umirovljenica (80) drogirala i pljačkala usamljene vršnjake

Ova freska nedugo nakon postala je hit na društvenim mrežama a zatim i hit destinacija u turističkim agencijama. Naime, sve više turista odlazi upravo u Borju kako bi posvjedočili, prema nekima odličnom a prema nekima suludom potezu ove bakice. Turistima je obavezna postaja slikati se ispred ove freske.

>> Baka (80) 'restaurirala' poznatu fresku i evo što je napravila!

'Cecilia je žena koja jako voli slikati i koja je imala mnoge izložbe svojih radova. Čak je i prodavala svoja umjetnička djela. inače ima smisla za ovakve stvari ali je u ovom slučaju ipak malo pretjerala', rekao je Miguel Arilla, gradonačelnim Borje.

Građani Borje stali su obranu svoje sugrađanke. ' Ona je i prije obnavljala slike i freske po samostanima. Ova freska još nije gotova, morala ju je tako ostaviti ali ona još nije završena', rekla je rekla je jedna građanka Borje.

'Istina je da bi građani Borje trebali biti zahvalni Ceciliji jer je naš grad zbog nje postao turistička atrakcija', izjavila je Raquel, građanka Borje.

Službeni tim profesionalnih restauratora trebao bi stići u Borju kako bi procijenili stanje freske i može li se ona popraviti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene