Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Prve slike sobe iz koje je oteta Madeleine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljamo vam prve fotografije sobe u kojoj je spavala mala Madeline McCann kad je bila oteta.

Tu je djevojčica spavala tijekom praznika, a odmah pored bili su krevetići njenog brata i sestre, blizanaca Seana i Amelie.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Slika nije dostupna I Beckham u akciji za spas otete djevojčice

Sve do sada, nitko nije imao pristup fotografijama apartmana 5a u Praii da Luz, osim policije.

Na jednoj fotografiji vidi se Madeleinina omiljena igračka, plišana mačka, koju njena majka nakon nestanka stalno nosi sa sobom kako bi je podsjećala na izgubljenu kćer.

Gledajući ove slike, lako je zamisliti žamor i dječji smijeh koji je ispunjavao apartman sve do kobne večeri 3.svibnja 2007.

No u zadnjih 15 mjeseci, isti interijer izazivao je beskonačne debate i teorije zavjere. 

Na slikama se vidi da je Madeleinin krevet smješten lijevo. Otmičar se trebao provući između krevetića blizanaca, pazeći da ih ne probudi, prijeći preko drugog kreveta, koji je bio slobodan i onda pobjeći kroz prozor. 

McCannovi smatraju da je otmičar još bio u stanu kada je otac Gerry napustio večeru oko 21.05 sati kako bi provjerio svoju kćer i blizance. Smatraju kako je otmičar imao punih deset sekundi da se sakrije nakon što je čuo Gerryja da dolazi. 

Mogao se sakriti u kupaonicu, glavnu spavaću sobu, u ormar ili čak iza vrata spavaće sobe. 

Ovi prizori također bi mogli poslužiti kao podsjetnik obiteljskom prijatelju Matthewu Oldfieldu, koji je također bio s McCannovima na večeri. 

On je došao provjeriti dječicu u 21.30 sati. Njegova nenamjerna pogreška navela ga je da pomisli kako je sve u redu kada je ušao u apartman. Ali iz kuta iz kojeg je gledao mogao je vidjeti samo rub Madelenina kreveta. 

Krevetići blizanaca bili su na podu do njenog i dobro ih je vidio, te primjetiviši da spavaju vjerojatno je pomislio kako su sva djeca u sobi i da je situacija pod kontrolom. 

Nažalost da je ušao dublje u sobu, policija je možda mogla početi potragu 30 minuta ranije. 

Nestanak male Maddie otkirla je njena majka u 22 sata kada je došla provjeriti apartman. 

Nakon što je ušla u sobu shvatila je da nešto nije u redu primjetivši otvoreni prozor. Istrčala je van tražeći pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene