Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Madeleine McCann, 4-godišnja djevojčica iz Britanije koja je 3. svibnja nestala iz hotelske sobe dok je s roditeljima provodila odmor u Portugalu, još nije pronađena. U kampanju koja bi trebala utjecati na otmičare da vrate Madeleine roditeljima, uključile su se mnogi poznati nogometaši.


Bivši kapetan reprezentacije Engleske David Beckham apelira na ljude da jave ako znaju bilo što o maloj Madeline koja bi danas slavila svoj 4. rođendan. 

Vezani članci Portugal, ilustracija Raste broj novozaraženih u europskoj zemlji ovisnoj o turizmu: Otvorili su granice iako nisu cijepili niti trećinu stanovništva Slika nije dostupna Policija pronašla Madeleineinu krv, majka pod sumnjom

Apelu su se priključili svi igrači Reala, Manchesterov Cristiano Ronaldo (koji je inače Portugalac), kapetan Chelsea John Terry, Evertonov Phil Neville, kapetan Celtica Neil Lennon, a Heartsovi Jose Goncalves i Bruno Aguiar, koji su obojica Portugalci, čak su objavili i zajedničku izjavu za javnost. 

"Ne možemo ni zamisliti što prolaze Madeleini roditelji i zato je vrlo važno da svi u Portugalu i u cijeloj Europi učine sve kako bi je vratili kući", stoji u izjavi Goncalvesa i Aguiara. 

"Moramo učiniti sve kako bi pomogli. Ako ste vidjeli ovu djevojčicu, molim vas da se javite policiji", rekao je David Beckham držeći sliku male Madeleine. 

Na današnjoj utakmici Celtica i Aberdeena nogometaši će oko ruke nositi žute trake kako bi nestalu djevojčicu 'zadržali' u mislima svih prisutnih i obilježili njezin 4. rođendan. 

Biznismen Stephen Winyard, vlasnik wellness centara,  ponudio je nagradu od milijun funti za informaciju koja bi odvela do Madeleine, a mnoge druge poznate osobe skupile su još 1,5 milijuna funti kako bi povećali nagradu na 2,5 milijuna.