Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FBI traga za 11 egipatskih studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SAD-u je u tijeku potraga za 11 egipatskih studenata koji su s važećim vizama ušli u državu, no u ponedjeljak se nisu pojavili na sveučilištu u Montani.

FBI je u subotu poslao priopćenja svim državnim službama te im poslao sve podatke o studentima uključujući i fotografije.

Pročitajte i ovo Ilustracija OSRAMOTIO AMERIKU Bivši agent FBI-a koji je 20 godina špijunirao za Ruse pronađen mrtav Uhićen Jack Teixeira Sigurnosne rupe FOTO/VIDEO Skandal u Pentagonu: FBI uhitio mladića povezanog s curenjem tajnih dokumenata

- U ovom trenutku nije poznato jesu li pripadnici neke terorističke skupine. Pristupite im s oprezom - stoji u priopćenju objavljenom i na službenoj stranici FBI-a.

FBI tvrdi kako nemaju nikakvih dokaza koji bi upućivali na kriminalne radnje ili eventualnu terorističku prijetnju od strane nestalih studenata.

U SAD je stigla skupina od 17 studenata kojima je odobrena viza, starosti od 17 do 22 godine još 29. rujna. Njih 6 kasnije se u okviru izmjene studenata javilo na Državno sveučilište Montana, no njima 11 izgubio se svaki trag.

Izvor povezan s istragom kazao je za CNN kako su studenti vjerojatno ostali u New Yorku u posjeti rođacima ili traže posao.

Američke vlasti angažirale su u istrazi i strane agente kako bi bili sigurni da SAD-u ne prijeti novi teroristički napad.

- Želimo razgovarati s njima. U ovom trenutku nemamo razloga vjerovati kako od njih prijeti teroristički napad - kazala je za CNN tajnica Ministarstva domovinske sigurnosti Julie Myers.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene