Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 200 Amerikanaca otputovalo je ili pokušalo otputovati u Siriju kako bi se borili na strani islamskih militanata, objavio je u srijedu šef američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) James Comey.


"Nastavljamo identificirati pojedince koji se žele pridružiti stranim borcima...a također i domaće ekstremiste koji bi mogli poduzeti napad na Sjedinjene Države iznutra", kazao je Comey pred senatskim odborom za tajne službe.

Vezani članci Slika nije dostupna Bliže od svih dosad: Džihadisti su na svega 5 kilometara od Asada! Slika nije dostupna VIDEO Analiza: Džihadisti pred pragom Asadove palače

Radikalizacija Amerikanaca koju potiču pripadnici terorističke Islamske države najveća je briga ove agencije te je šef FBI-ja ranije tijekom dana pozvao internetske kompanije da vlastima dopuste pristup zaštićenoj komunikaciji u borbi protiv terorističkih prijetnji.

Dužnosnik je rekao da je glavni cilj zakona kojeg je s tim u vezi usvojio senatski odbor pružiti društvenim mrežama poput Twittera, Facebooka i Youtubea dodatnu pravnu zaštitu u slučaju prijave terorističkih prijetnji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook