Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv 'lasinga'

FBI ima plan: 'Cinkerima' i do 10.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je nedavno najavio program kojem je cilj spriječiti pojedince da džepnim ili drugim laserima ometaju pilote zrakoplova koji polijeću ili slijeću s aerodroma.

Iako možda neki misle kako je baš kul laserom "šarati" po putničkim zrakoplovima, to je kažnjivo zatvorom i do pet godina, a FBI je najavio novi program u sprječavanju takvih događaja i nudi nagradu svima koji daju informacije o pojedincima koji se bave ometanjem zrakoplova laserima, stoji objavljeno na stranicama FBI-ja.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi

Hakiraju i kamere prijenosnika: Pogledajte koje metode špijuniranja koristi FBI

"Doista je ključno da ljudi shvate da je to kriminalno djelo s potencijalno smrtonosnim posljedicama", istaknuo je Ron Hosko, asistent direktora FBI-jevog odjela za kriminalne istrage.

Nova inicijativa FBI-ja podrazumijeva edukaciju javnosti oko opasnosti takozvanog "lasinga" i trajat će 60 dana u 12 područnih ureda biroa, koji se nalaze u gradovima s najviše zabilježenih takvih slučajeva.

Kao ključ programa navodi se nagrada za one koji pruže informacije o počiniteljima tog kaznenog djela. Ne radi se o maloj svoti, jer FBI planira nuditi i do 10.000 dolara za te informacije, pogotovo one koje dovedu i do uhićenja počinitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene