Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio detalje

Evo zašto Nikolić nije poljubio Josipovića tri puta u obraz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić susreo s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, gostovao je na srpskoj državnoj televiziji RTS. Tamo je dao opsežan intervju o temama susreta s Ivom Josipovićem.

Prilikom intervjua, Tomislav Nikolić je komentirao i zašto se s Ivom Josipovićem nije poljubio tri puta, kako je običaj u Srbiji. 'Nisam htio više provocirati medije da loše govore o predsjedniku Hrvatske pa taj ritual nisam izveo. On je bio sumnjičav jer je imao više prijateljstva s prošlim predsjednikom', otkrio je Tomislav Nikolić.

>> 'Danas smo možda više nego ikada dosad razgovarali otvoreno'

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Komentirajući teme njihovog susreta odnos Hrvatske i Srbije u prošlosti i danas, Nikolić je rekao: 'Bilo je vrijeme da o svemu progovorimo, kako Hrvatska traži da se pronađu nestali na području Srbije, a ja o tome kako je besmisleno inzistirati na tužbama za genocid', rekao je državnoj televiziji.

'Mi nemamo što skriti od Hrvatske. Srbija sudi samo Srbima, a tamo se sudi i Srbima i Hrvatima, treba imati ista mjerila. Pričali smo o inicijativi da se kazna služi tamo odakle je državljanin',  otkrio je predsjednik Srbije.

'Hrvatska ima udruženje veterana, kao što ih ima i Srbija. I dok naši veterani imaju spor samo sa Srbijom, u Hrvatskoj mnogi ljudi u svojoj glavi ratuju sa Srbijom', smatra Nikolić.

Dotaknuo se i teme ćiriličnih ploča komentirajući kako je Hrvatska uvela brojne promjene zbog Bruxellesa. 'Još nije u stanju sve promjene provoditi i ako zakoni budu silom provođeni, to će se prenijeti i na srpsko stanovništvo', zaključio je.

Što se tiče odnosa Srbije s Bruxellesom Nikolić je pak rekao: 'Uvjerili smo Bruxelles da ćemo ono što obećamo sigurno i učiniti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene