Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještajni izvori

Evo što sve nadziru tajne službe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska inozemna obavještajna služba nadzire telefonske pozive, elektroničku poštu i aktivnosti građana na društvenim mrežama u Francuskoj i u inozemstvu, objavio je Le Monde.

Tajna služba DGSE presretala je signale s kompjutora i telefona unutar Francuske, kao i one između Francuske i drugih država, ali ne i sadržaj telefonskih poziva, kako bi otkrila tko s kime razgovara, piše list i dodaje da se radi o nezakonitim aktivnostima.

'Sve su naše komunikacije praćene', piše Le Monde koji svoj izvještaj temelji na neimenovanim obavještajnim izvorima te na izjavama obavještajnih dužnosnika objavljenima u javnosti. 'Elektronička pošta, tekstualne poruke, ispisi telefonskih poziva, prijave na Facebook i Twitter su potom pohranjivani', navodi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija "USPAVANI AGENTI" U Sloveniji uhićena dva ruska špijuna! Nazivaju ih ilegalcima, Europa ih je prepuna, a određena zanimanja posebno su im zanimljiva Slika nije dostupna Die Welt tvrdi 'Turska ima u Njemačkoj 6.000 agenata, provode 'nevjerojatno tajne aktivnosti''

>> Špijunaža na sve strane: Europski parlament želi HITNA objašnjenja od SAD-a!

Aktivnosti francuske tajne službe list uspoređuje s aktivnostima američke Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA), opisanima u dokumentima što ih je objavio bivši suradnik NSA-e Edward Snowden. Francuska agencija DGSE nije bila dostupna za komentar.

Le Monde piše da su povjerenstvo za nacionalnu sigurnost, koje odobrava mjere prisluškivanja, i parlamentarni odbor za obavještajne poslove doveli u pitanje novinski izvještaj tvrdeći da je sve bilo prema zakonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene