Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen zbog neovlaštenog pristupa

Evo što slijedi ako i uspijete preskočiti ogradu Bijele kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan beskućnik jučer je preskočio ogradu Bijele kuće i upalio alarm nakon čega su se za nekoliko trenutaka pojavila dvojica agenata Tajne službe.

Čim ih je ugledao muškarac je legao na sjeverni travnjak (kod Avenije Pennsylvania) gdje se inače fotografiraju turisti, a dvojica agenata su mu prišli s uperenim puškama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Slika nije dostupna Trenirali bi Tajna služba želi osam milijuna dolara za izgradnju replike Bijele kuće

'41-godišnji beskućnik James Dirk Crudup je uhićen i sproveden u obližnju policijsku postaju i bit će optužen za neovlašten pristup i nepoštivanje odredbe koja zabranjuje pristup Bijeloj kući', kazao je glasnogovornik Tajne službe Edwin Donovan za AFP.

Donovan je kazao kako je 41-godišnjak kod sebe imao ruksak koji ja zaplijenjen i pretražen.

Tijekom dana je ispred Bijele kuće bilo parkirano nekoliko policijskih vozila s uključenim rotacijskim svjetlima, a unutar imanja moglo se vidjeti pripadnike osiguranja i Tajne službe kako patroliraju. Neki su na sebi imali pancirke i automatsko oružje.

Novinari koji prate rad Bijele kuće su zamoljeni da napuste travnjak i platformu gdje televizijski novinari stoje tijekom javljanja uživo. To je inače, standardna procedura kada se radi o kršenju sigurnosnih propisa.

90-ak minuta od incidenta javljeno je da je sve pod kontrolom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene