Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inauguralna misa u utorak

Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od prvih poteza novog pape Franje, nakon obraćanja vjernicima na Trgu svetog Petra, bio je telefonski poziv svom prethodniku, papi u miru Benediktu XVI. Objavljeno je i gdje će novi papa živjeti sljedećih nekoliko tjedana.

Prva, inauguralna misa novog pape Franje bit će održana sljedeći utorak, 19. ožujka, objavljeno je večeras u Vatikanu. Glasnogovornik Svete stolice kaže kako će novi papa vrlo vjerojatno imenovati novog državnog tajnika 'u kojega ima povjerenje'. Dosadašnji državni tajnik Tarcisio Bertone podnio je ostavku 28. veljače, isti dan kada je okončan pontifikat Benedikta XVI.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

>> UŽIVO Izabran novi papa - Jorge Mario Bergoglio!

Papa Franjo je svog prethodnika, koji sada nosi titulu pape u miru, nazvao neposredno nakon obraćanja vjernicima na Trgu svetog Petra. Izvori u Vatikanu agenciji Reuters kažu da će ga uskoro i posjetiti u ljetnikovcu u Castel Gandolfu.

Premda se Benedikt iz službenih papinskih odaja iselio prije dva tjedna, AP javlja da će Franjo I. još neko vrijeme morati pričekati na useljenje, dok se papinski stan ne preuredi po njegovoj želji.

>>
Odbio živjeti u biskupskoj rezidenciji i nikad nije štedio političare
>> Fijasko kladioničara: Bergoglio novi papa? Nema šanse!

Do tada će živjeti u skromnoj sobi u Kući svete Marte, u koju su smješteni i ostali kardinali koji su došli na konklavu.

BBC javlja da će prvo inozemsno putovanje novog pape biti u srpnju ove godine. Trebao bi sudjelovati na obilježavanju Svjetskog dana mladih u Brazilu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene