Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kladioničari su Jorgeu Mariju Bergogliju najčešće davali šanse ravne omjeru 25:1, tako da se njihova predviđanja ishoda konklava komotno mogu nazvati fijaskom.


Gotovo uvijek kada je riječ o događajima koje javnost iščekuje s velikim nestrpljenjem kladioničari u svoje ponude uvrste mogućnost predviđanja ishoda takvih događaja.

>> Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Odbio zlatni križ: 'Stavite ga vi, ja ću zadržati ovaj željezni!' Slika nije dostupna Kako komentirate izbor pape Franje za poglavara Katoličke crkve?

Tako je bilo i s konklavom na kojoj je danas za novog papu izabran Argentinac Jorge Mario Bergoglio. Ono što je specifično za današnji povijesni događaj jest da su kladionice u potpunosti pogriješile te su Bergoglija u pravilu stavile gotovo na samo dno mogućih pobjednika.

>> UŽIVO Izabran novi papa - Jorge Mario Bergoglio!

'Najčešća je procjena bila da su njegove šanse ravne omjeru 25:1', rekao je stručnjak za klađenje R.J. Bell za agenciju Associated Press. Kladioničari su se uglavnom fokusirali na favorite o kojima se pričalo i u medijima, kao što su Ganac Peter Turkson, Brazilac Odilo Scherer ili Talijan Angelo Scola.

>> Odbio živjeti u biskupskoj rezidenciji i nikad nije štedio političare

Premda su ovoga puta pogriješili, od primanja oklada na buduće događaje u Vatikanu ne odustaju i već nude oklade da će papa Franjo također podnijeti ostavku te da će Katolička crkva ove godine dobiti i trećeg papu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook