Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvijezde pomažu u dolasku na vlast

Pogledajte kako izgleda predizborna kampanja u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja u demokratskim predizborima za predsjednika SAD-a, Hillary Clinton u Iowi je napravila pravi show.

Show na kojem su prisustvovali svi uzrasti u Des Mointesu, u američkoj saveznoj državi Iowi, priredila je Hillary Clinton, koja se u demokratskih redovima kandidirala za kandidatkinju na predsjedničkim izborima 2016.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hillary ima ideju ŠTO BI BILL CLINTON RADIO U BIJELOJ KUĆI? "Bilo bi dobro da se malo zagrije..." Slika nije dostupna Brutalna poveznica Bolje je da Hillary Clinton ovo ne vidi: Google opet nehotice 'kuha' nevolje

Da Amerikanci politiku shvaćaju ozbiljno pokazuje i sama dužina kampanje. Čim završe izbori, potencijalni kandidati za sljedeće izbore počinju prikupljati potporu donatora, a više od godine dana prije sljedećih izbora započinju kampanju.

Hillary Clinton protiv pacifičkog trgovinskog sporazuma

Stoga, bez obzira na to što će se izbori za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država održati tek u studenom 2016., kampanja se ondje već debelo zahuktava. Tako se u redovima republikanaca za sada ističe kontroverzni investitor Donald Trump, a u demokratskim Hillary Clinton, koja je i u kampanji za predsjednika 2008. zatražila povjerenje svoje stranke, ali je u izborima za demokratskog kandidata izgubila od Baracka Obame.

Ovoga puta supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i bivša državna tajnica SAD-a u Vladi Baracka Obame, traži ponovno podršku demokrata za kandidaturu na izborima 2016., a u tome joj osim supruga, pomažu i pojedine showbizz zvijezde, među kojima je najglasnija pjevačica Kate Perry.

Upravo je ova pjevačica u glamuroznom izdanju s američkom zastavom kao plaštem nastupila na predizbornom skupu u Iowi koji je okupio oko 4.000 ljudi.

'Ne želim pričati dugo jer nikada nisam imala ulogu zagrijavanja gomile prije nastupa Kate Perry, ali prilično sam svjesna toga da mi je to sada uloga', našalila se Clinton na svoj račun.

'Ona je moj vatromet', kazala je žestoko angažirana Perry okupljenom mnoštvu, a potom zapjevala nekoliko svojih hitove i oduševila gomilu u kojoj je bilo i onih koji po godinama još nemaju pravo glasa. Perry je podržala kampanju Hillary Clinton jer, kaže, vrijeme je da se i u praksi naročito u segmentu plaća izjednači položaj muškaraca i žena.

Ukoliko bude izabrana, Hillary Clinton će biti prva žena predsjednica najveće svjetske sile.

Kako je izgledao predizborni show Hillary Clinton, pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene