Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk u Ryanairu

Najveći europski zračni prijevoznik pred štrajkom: Otkazani letovi za 50 tisuća putnika

Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Sa štrajkom je suočen i najveći europski zračni prijevoznik Ryanair. Sindikati u Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj i Belgiji u petak će prizemljiti zrakoplove na 24 sata. Traže veće plaće i bolje uvjete rada.

Tvrtka Ryanair otkazala je gotovo 400 letova. Prije dva tjedna Ryanair je zbog štrajkova u Italiji, Španjolskoj, Portugalu i Belgiji već bio prisiljen otkazati letove za čak 50 tisuća putnika. Niskotarifna zrakoplovna tvrtka prošle je godine prevezla čak 130 milijuna putnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Policija uhitila problematičnog muškarca Uhićena jedna osoba VIDEO Avion morao prisilno sletjeti zbog tučnjave Britanaca: "Skupina muškaraca pila i maltretirala putnice"

"Nadamo se da će ovaj štrajk dovesti do toga da će Ryanair biti spreman potražiti kompromis ili još bolje početi konstruktivne razgovore s nama. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da ne želimo kažnjavati putnike novim štrajkovima. Ali to ovisi o upravi Ryanaira", rekao je Martin Locher iz Sindikata pilota.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene