Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG BROJNIH SMRTI NA CESTAMA

Europski parlament traži da se ograničenje alkohola u prometu svede na nulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog broja poginulih u prometu, zastupnici Europskog parlamenta zatražili su apsolutnu zabranu alkohola za vozače, kao i ograničenje za brzinu u naseljenim mjestima od 30 kilometara na sat.

Europski parlament traži da se ograničenje alkohola u cestovnom prometu svede na nulu. Tada granica ne bi bila na 0,5 promila (za mlade vozače je već sad u Hrvatskoj 0,0) nego ne biste smjeli sjesti za upravljač automobila niti s najmanjom količinom alkohola u organizmu. Prema podacima parlamenta, 23.000 ljudi poginulo je u prometnim nesrećama u EU-u 2019. godine.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNO RASKRŠĆE Teška prometna nesreća u Puli: Auto završio na krovu, u bolnicu prevezene dvije osobe

EU parlament želi lobirati kod država članica za maksimalnu brzinu od 30 km/h u stambenim područjima, nastavlja se. Ograničenje brzine trebalo bi također uvesti tamo gdje je u pokretu osobito veliki broj biciklista i pješaka, navodi Revija HAK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje im je pamet?! Ponosno sjeli za volan pod utjecajem alkohola, vožnja nije dugo potrajala

Sredinom prošlog tjedna europarlamentarci su u Strasbourgu zahtijevali od država EU da ulože veće napore u pogledu sigurnosti cestovnog prometa. Biciklističke i pješačke staze stvorene u vrijeme pandemije korone trebale bi ostati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene