Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izglasao EP

Europska unija dobila je svoju Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija dobila je svoju Vladu s mandatom od pet godina. Jean-Claude Juncker i njegovih 27 povjerenika dobili su potporu Europskog parlamenta.

Izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker predstavio je zastupnicima na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta sastav nove Komisije, nakon čega je uslijedilo glasovanje o cijelom njezinu sastavu.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes"

Za Junkera je glasovalo 423 zastupnika, a protiv je bilo njih 209. Među zastupnicima koji su glasovali za europsku vladu  s mandatom od pet godina, su i hrvatski euro parlamentarci.

Među zastupnicima koji su bili suzdržani su konzervativci među kojima je Ruža Tomašić.Jedan od 27 europskih povjerenika je i predstavnik Hrvatske Neven Mimica.

Odborom za razvoj EP-a zadovoljan Nevenom Mimicom, na saslušanju bili Stier i Plenković

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene