Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska unija dobila je svoju Vladu s mandatom od pet godina. Jean-Claude Juncker i njegovih 27 povjerenika dobili su potporu Europskog parlamenta.


Izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker predstavio je zastupnicima na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta sastav nove Komisije, nakon čega je uslijedilo glasovanje o cijelom njezinu sastavu.

Vezani članci Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker (Screenshot: AP) Juncker prekinuo govor da bi se javio na telefon: ''Bio je to uobičajeni osumnjičenik, moja supruga'' Britanska premijerka Theresa May i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte kako Theresa May igra bilijar i što je Juncker rekao kad ga je supruga nazvala usred presice

Za Junkera je glasovalo 423 zastupnika, a protiv je bilo njih 209. Među zastupnicima koji su glasovali za europsku vladu  s mandatom od pet godina, su i hrvatski euro parlamentarci.

Među zastupnicima koji su bili suzdržani su konzervativci među kojima je Ruža Tomašić.Jedan od 27 europskih povjerenika je i predstavnik Hrvatske Neven Mimica.

Odborom za razvoj EP-a zadovoljan Nevenom Mimicom, na saslušanju bili Stier i Plenković

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook