Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EUFOR pretražio stanove Karadžićeve obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici vojnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini proveli su akciju na Palama čija su meta bili stanovi i kuća koje koriste članovi obitelji bivšeg vođe bosanskih Srba i haškog optuženika Radovana Karadžića.

Nekoliko desetaka vojnika s brojnim vozilima u ranim jutarnjim satima okružili su obiteljsku kuću u kojoj živi Karadžićeva supruga Ljiljana te dvije stambene zgrade u središtu Pala u kojima stanuju njihov sin Aleksandar i kćer Sonja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njemačka protiv povlačenja EUFOR-a iz BiH Slika nije dostupna Solana: Približavanje Hrvatske EU najviše će pomoći Hrvatima u BiH

Glasnogovornik EUFOR-a David Fielder izjavio je novinarima da je akcija provedena na zahtjev Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

'Cilj ove akcije je prikupiti informacije koje bi dovele do uhićenja osoba optuženih za ratne zločine', kazao je Fielder.

Tijekom dana pretražena je i kuća Karadžićeva nekadašnjeg
tjelohranitelja Rajka Cicovića kao i poslovne prostorije poduzeća 'Energopetrol' gdje je zaposlen Branislav Jovičević, suprug Sonje Karadžić.

Dok je trajala pretraga kuće i stanova članova obitelji Karadžić
nije bilo nikakvih izgreda, a lokalna policija je ta zbivanja
promatrala sa strane.

Iz EUFOR-a je potvrđeno da su članovi Karadžićeve obitelji zatečeni u objektima koji se pretražuju te da su surađivali s istražiteljima ne pružajući otpor.

Kuća i stanovi koji su pretraženi u petak i ranije su bili na meti
međunarodnih vojnih snaga u BiH čiji su pripadnici u nekoliko navrata ispitivali Karadžićevu suprugu i djecu te zaplijenili računalnu opremu.

'Činit ćemo ovo sve dok to od nas bude tražio ICTY i dok ne bude presječena mreža potpore Radovanu Karadžiću', izjavio je Fielder.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene