Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ministar obrane Franz Josef Jung izjavio je kako vojne snage Europske unije ne bi trebalo povlačiti iz Bosne i Hercegovine dok se ne provedu zadaće Ureda visokog predstavnika u toj zemlji.


'Zadaća EUFOR-a nije ispunjena sve dok OHR ne završi svoj posao', kazao je njemački ministar novinarima u Sarajevu gdje je boravio u službenu posjetu.

Vezani članci Slika nije dostupna Vukovića vraćaju na posao u Ministarstvu sigurnosti BiH Slika nije dostupna Slovenija nema obveza prema štedišama 'Ljubljanske banke'

Jung je istaknuo da je to stajalište svoje Vlade jasno iznio i na sastanku ministara obrane zemalja članica Europske unije u listopadu, kad je i spomenuta mogućnost povlačenja oko dvije i pol tisuće pripadnika EUFOR-a koji u BiH nadziru sigurnosno stanje.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, koji je primio Junga, potvrdio je kako je i stajalište bosanskohercegovačkog državnog vrha da EUFOR za sada treba ostati u toj zemlji.

'Unatoč napretku koji su postigle Oružane snage BiH naša je želja da EUFOR ostane još neko vrijeme', kazao je Radmanović.