Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Posljedice po privatan život'

EU zabrinuta zbog nadzora osobnih komunikacija u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija je izrazila zabrinutost zbog otkrića o nadziranju komunikacija u SAD-u i od američkih vlasti zatražila više informacija o slučaju.

"Mi imamo informacije iz tiska. Naravno da smo zabrinuti za moguće posljedice po privatan život europskih građana", rekla je europska povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmstroem na kraju sastanka ministara unutarnjih poslova članica EU-a u Luxembourgu.

"Još je prerano za izvlačenje zaključaka. Trebamo još informacija i kontaktirali smo naše američke kolege kako bi dobili više", dodala je povjerenica.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>> ŠOKANTNI PODACI o praćenju na internetu: 'Ostvarili su se naši najgori strahovi'

Listovi Washognton Post i britanski The Guradian u četvrtak su izvijestili da američke vlasti prate telefonske komunikacije u Sjedinjenim Državama te da nadziru servere velikih informatičkih kompanija poput Googlea i Facebooka, što je praksa naslijeđena iz doba bivšeg predsjednika Georgea Busha koju je odobrio i predsjednik Barack Obama.

Obamina administracija je objasnila da se ta praksa odnosi na one koji nisu državljani SAD-a a žive na teritoriju Sjedinjenih Država, piše France presse. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene