Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brrrrr...

EU nije mogla čuti goru vijest iz Rusije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bili smo iznenađeni izjavom!'

Rusija nije pojasnila EU svoje planove oko izgradnje skladišta plina na granici Turske i Grčke.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo" Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

Stalni predstavnik Europske unije u Rusijii Vygaudas Ušackas izjavio je kako je iznenađen izjavom direktora Gazproma Aleksej Millera da će ta kompanija 2019. godine prestati dostavljati plin u EU preko Ukrajine.

'Bili smo iznenađeni izjavom, rekao bih čak, javnim demaršem, koji je dao Miller poslije susreta s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem, o tome da od 2019. godine plin za EU neće biti isporučivan preko Ukrajine", rekao je Ušackas, a prenosi Interfax.

Prema njegovim riječima, Bruxellesu nije jasno kako ubuduće Gazprom planira razvijati suradnju sa zemljama EU. On je rekao da ruska strana Uniji nije dala detaljnu informaciju o planovima izgradnje čvorišta za transport plina na granici Turske i Grčke koja spada u EU.

Propast projekta vrijednog 40 MILIJARDI dolara: Južni tok je mrtav!

'Nisu nam dati argumenti ni činjenice na koji način će Rusija graditi tursko čvorište, kada će biti izgrađeno i kako će se razvijati odnosi ruskog isporučioca i potrošača, odnosno europskih kompanija', kazao je predstavnik EU.

Dodao je i kako je odluka da se ne gradi Južni tok donesena u Moskvi, a ne u Bruxellesu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene