Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Bili smo iznenađeni izjavom!'


Rusija nije pojasnila EU svoje planove oko izgradnje skladišta plina na granici Turske i Grčke.

Vezani članci Slika nije dostupna Ugovor koji je stigao u pikantnom trenutku: U potrazi za kunom - Gazprom u Hrvatskoj Slika nije dostupna Ruski plinovodi idu dalje bez obzira na sankcije

Stalni predstavnik Europske unije u Rusijii Vygaudas Ušackas izjavio je kako je iznenađen izjavom direktora Gazproma Aleksej Millera da će ta kompanija 2019. godine prestati dostavljati plin u EU preko Ukrajine.

'Bili smo iznenađeni izjavom, rekao bih čak, javnim demaršem, koji je dao Miller poslije susreta s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem, o tome da od 2019. godine plin za EU neće biti isporučivan preko Ukrajine", rekao je Ušackas, a prenosi Interfax.

Prema njegovim riječima, Bruxellesu nije jasno kako ubuduće Gazprom planira razvijati suradnju sa zemljama EU. On je rekao da ruska strana Uniji nije dala detaljnu informaciju o planovima izgradnje čvorišta za transport plina na granici Turske i Grčke koja spada u EU.

Propast projekta vrijednog 40 MILIJARDI dolara: Južni tok je mrtav!

'Nisu nam dati argumenti ni činjenice na koji način će Rusija graditi tursko čvorište, kada će biti izgrađeno i kako će se razvijati odnosi ruskog isporučioca i potrošača, odnosno europskih kompanija', kazao je predstavnik EU.

Dodao je i kako je odluka da se ne gradi Južni tok donesena u Moskvi, a ne u Bruxellesu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook