Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Epidemija meningitisa zahvatila je grad Treviso na sjeveroistoku Italije od koje je umrla treća osoba, a bolest se proširila, kako su objavile zdravstvene vlasti, nakon što je na jednoj zabavi južnoameričkih građana bila prisutna najmanje jedna zaražena osoba.


U bolnici u Montebellunu pokraj Trevisa umrla je jedna Talijanka od 30 godina zaražena meningitisom, priopćio je glavni direktor zdravstvene ustanove Lino Del Favero. To je treća žrtva meningitisa nakon što je jučer umro 15 godišnji dječak grčke narodnosti, te 33-godišnji Senegalac koji je prije nekoliko dana pronađen mrtav u stanu.

Vezani članci Spaljivanje preminulih COVID pacijenata u Indiji Stravični prizori u svjetskom žarištu korone, "sveta rijeka" naplavila desetke trupala: "Ovo nas je doista zgrozilo" Slika nije dostupna U epidemiji meningitisa u SAD-u 19 mrtvih

Epidemija meningitisa se proširila poslije jedne zabave
Južnoamerikanaca u pivnici mjesta Pederobba na kojoj je sudjelovala najmanje jedna zaražena osoba. 

U bolnicu u Trevisu još su smješteni jedan Dominikanac od 18 godina, prijatelj umrlog 15-godišnjaka, zatim talijanski službenik od 24 godine i vozač od 30 godina, te Kolumbijanka od 21 godine.

U regiji talijanskog sjeveroistoka, Veneto, preventivno je pregledano 700 osoba, a zdravstveni stručnjaci iznose kako je ova epidemija meningitisa najveća u posljednih godina. 

Ministrica zdravlja Livia Turco izjavila je kako su poduzete sve mjere da se epidemija ne bi proširila.