Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Harriri u Francuskoj

Dao je ostavku, ali ga je Macron dočekao s "počastima koje pripadaju premijeru"

Saad Hariri i Emmanuel Macron (Foto: AFP)
Saad Hariri i Emmanuel Macron (Foto: AFP) Foto: Afp
Francuski predsjednik Emmanuel Macron dočekao je u subotu oko podneva u Elizejskoj palači libanonskog premijera u ostavci Saada Haririja s kojim će razgovarati i potom objedovati.

Saad Hariri je u predsjedničkoj palači dočekan s "počastima koje pripadaju premijeru" nekoliko sati nakon što je doputovao u Francusku iz Rijada gdje je 4. studenoga objavio iznenadnu ostavku.

Pročitajte i ovo Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju" Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje

Na stepenicama palače Macron je poljubio Haririja prije nego što su uz osmjehe pozirali okupljenim brojnim fotografima.

Libanonskom premijeru trebala bi se na ručku pridružiti supruga Lara i najstariji sin kao i Macronova supruga Brigitte, prema uredu francuskog predsjednika.

Prije nego što je dočekao Haririja Macron je telefonski razgovarao s libanonskim predsjednikom Michelom Aounom koji mu je zahvalio na zastupanju interesa Libanona, objavila je palača.

Aoun je potvrdio da će Saad Hariri "biti u Bejrutu 22. studenoga na nacionalni blagdan".

Macron je u petak kazao kako se radi o "prijateljskom pozivu na razgovore i dobrodošlici premijeru u prijateljskoj zemlji". Rekao je kako će Hariri biti primljen kao libanonski premijer jer njegovu ostavku ne priznaje njegova zemlja i zbog toga što nije tamo išao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene