Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbila velika svađa u Sloveniji

Elitni slovenski bataljun propisno se osramotio pred NATO-ovim saveznicima: "Nisu znali manevrirati u prostoru"

Slovenski vojnici (Foto: 24ur.com/Slovenska vojska)
Slovenski vojnici (Foto: 24ur.com/Slovenska vojska) Foto: 24ur.com/Slovenska vojska
Zbog katastrofalnog rezultata elitnog bataljuna slovenske vojske tijekom prošlotjedne vježbe za osposobljavanje u skladu s NATO-ovim standardom, u pitanje bi mogla doći njihova misija u sklopu KFOR-a na Kosovu.

Slovenska ministrica obrane Andreja Katič posvađala se s načelnikom glavnog stožera slovenske vojske zbog rezultata prošlotjedne vježbe na vježbalištu Poček kod Postojne. Naime, 800 ponajboljih slovenskih vojnika iz Maribora pokazalo je potpunu nespremnost i neadekvatnu opremljenost za operativno djelovanje po NATO-ovim standardima, prenosi slovenski POP TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

"Ono što su saveznici vidjeli na vježbalištu Poček više je podsjećalo na prvoaprilsku šalu. Vojnici prema metodi CREVAL NATO saveza nisu znali manevrirati u prostoru, oprema koju im je osiguralo ministarstvo obrane pokazala se lošom, sa čizama su otpadali potplati, a više je vojnika zbog ozeblina moralo tražiti pomoć sanitetske službe i liječnika", izvještava POP TV.

Da stvar bude gora, slovenska ministrica obrane rekla je za navedenu televiziju da je za debakl slovenskih vojnika doznala tek iz medija te da je zbog toga zabrinuta i ogorčena.

Šanse da Slovenija do 2022. godine formira borbeno spreman bataljun po NATO-ovim standardima zbog pokazanog na vojnom poligonu Poček sad su značajno umanjene, a u pitanje bi mogla doći njihova misija u sklopu KFOR-a na Kosovu.

Isto tako, ministrica Katič i glavni stožer međusobno se optužuju za trenutno stanje u slovenskoj vojsci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene