Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete otrovni plinovi

Eksplozija u rudniku na istoku Ukrajine: Više od 30 poginulih, traga se za desecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 30 ljudi poginulo je u srijedu u eksploziji u ugljenokopu u Donecku, na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista, dok je još uvijek nepoznata sudbina više desetaka rudara koji su bili u rudniku u trenutku eksplozije.

Obitelji i prijatelji rudara okupljaju se ispred ulaza u rudnik Zasjadko u očajničkoj potrazi za najnovijom informacijama, javlja novinar Reutersa s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Prema riječima lokalnih dužnosnika, u trenutku eksplozije u rudniku se nalazilo oko 70 rudara. Jedan od radnika koji je izašao iz rudnika je rekao da je čuo da je pod zemljom trenutno zarobljeno 45 rudara, no ta brojka nije službeno potvrđena.

'Bez Krima nema normalizacije odnosa'

"Prema prvim informacijama poginulo je više od 30 ljudi. Spasioci još uvijek nisu doprli do mjesta eksplozije. Sada uklanjaju otrovni plin pa će onda ići dolje", kazao je Vladimir Cimbalenko, voditelj mjesnog odjela za sigurnost na radu.

Uzrok eksplozije ostaje za sada nepoznat. U istom rudniku je u eksploziji 2007. godine poginulo 106 ljudi. Oleg, jedan od zavarivača u rudniku, kazao je da u Zasjadku radi 23 godine i da mu je ovo četvrta eksplozija.

"Ukoliko odmah do njih ne dođu, kasnije će samo izvlačiti tijela. Eksplozija u rudniku je strašna stvar", kazao je Oleg. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene