Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zgrada kosovskog parlamenta u četvrtak navečer oštećena je u eksploziji granate, a zgrada je u vrijeme napada bila prazna.


Zgrada kosovskoga parlamenta oštećena je u eksploziji u četvrtak navečer, objavila je u petak državna televizija RTK.

Vezani članci Eksplozije u tvornici Sloboda u Čačku VIDEO Paklena noć za građane Čačka, niz snažnih eksplozija iz vojne tvornice natjerao ih na bijeg: "Vrag je odnio šalu, sjeli smo u auto i bježi!" Eksplozija u zagrebačkom naselju Travno, oštećen kafić Otkriveno tko stoji iza eksplozije u Travnom: Bombu donio u torbi, oštećena tri stana

U eksploziji granate pogođen je drugi kat zgrade koja je u vrijeme napada bila prazna, navodi se prema podacima policije u televizijskome izvješću.

Nekoliko sati prije toga, premijer Isa Mustafa proslijedio je kontroverzan granični sporazum s Crnom Gorom na raspravu u skupštinu.

Nacionalistička oporba oštro se protivi sporazumu.

Proteklih nekoliko godina oporba je u nekoliko navrata ispalila suzavac u parlamentu i održavala ulične prosvjede u pokušaju da blokira granični sporazum zajedno s dogovorom o proširenim pravima srpske manjine.

Kosovo, najmlađa europska država i bivša srpska pokrajina s većinskim albanskim stanovništvom, nemirno je područje opterećeno problemima, od raširene korupcije do etničkih napetosti i nezadovoljstva nezaposlenih, unatoč milijardama dolara koje je EU i međunarodna zajednica utrošila u misije pomoći. (Hina)