Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Egipat poslao oružje Abasu uz 'blagoslov' Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat je, uz dozvolu Izraela, opskrbio palestinske sigurnosne organizacije velikim količinama oružja i streljiva, javile su svjetske novinske agencije.

Cilj je dopreme oružja, koja je obavljena u srijedu, ojačati te organizacije odane frakciji Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u njihovoj borbi protiv skupina povezanih s Hamasom.

Pročitajte i ovo Yahya Sinwar, Benjamin Netanyahu Ratni zločin Tužiteljstvo Međunarodnog suda zatražilo uhidbeni nalog za Netanyahua i Sinwara Eden Golan Eurosong Izrael poslao poruku prije nastupa na Eurosongu: "Pokažimo svim mrziteljima tko vodi"

Oko 2.000 automatskih pušaka AK-47, 20.000 spremnika i dva milijuna komada streljiva prebačeno je iz Egipta u Izrael preko prijelaza Kerem Shalom u koordinaciji s izraelskim obrambenim snagama i dozvolom vlade, javlja dpa pozivajući se na pisanje izraelskog dnevnika Ha'aretz.

Izraelski, egipatski i američki dužnosnici raspravljali su o tome treba li ojačati umjerenog Abasa u njegovom sukobu s Hamasom i u subotu navečer je donesena odluka o dopremi oružja na sastanku Abasa i izraelskog premijera Ehuda Olmerta.

Međutim, Abas je u četvrtak opovrgnuo izvješća da su njegove snage sigurnosti u pojasu Gaze dobile pošiljku oružja.

Njegov glasnogovornik Nabil Abu Rdainah izjavio je da su ta izvješća "neutemeljena i posve netočna", prenosi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene