Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski premijer Milo Đukanović opovrgnuo je medijske spekulacije da će na redovitoj vladinoj sjednici podnijeti ostavku, no nije zanijekao da bi to mogao učiniti do kraja godine.


Podgorički mediji ranije su najavljivali da će se Đukanović povući s dužnosti krajem prosinca pošto Crna Gora dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, a što se očekuje na summitu EU-a koji počinje upravo u četvrtak. 'Demantiram', rekao je Đukanović novinarima, a na pitanje hoće li Novu godinu dočekati kao premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) odgovorio je 'vidjet ćemo'.

>> Ekskluzivno: Đukanović odgovara na optužbe

U crnogorskoj javnosti očekuju da će Đukanovića na dužnosti predsjednika vlade naslijediti sadašnji potpredsjednik i ministar financija Igor Lukšić. Đukanović je od 1991. godine pet puta bio biran za premijera te jednom za predsjednika Crne Gore. Vodio je Blok za neovisnu Crnu Goru i pod njegovim vodstvom Crnogorci su na referendumu 21. svibnja 2006. donijeli povijesnu odluku o obnovi crnogorske neovisnosti. (HIna)

Vezani članci Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu Odgovor na zatvorenu granicu: Srbija zabranila slijetanje aviona crnogorske državne kompanije Ana Brnabić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Brnabić pozvala Srbe da ne idu u Crnu Goru: "Ne idite tamo gdje ste nepoželjni"