Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bostonski bombaš

Džohar Carnajev majci nakon uhićenja: Sve je dobro, već jedem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka bostonskog bombaša Džohara Carnajeva, Zubeidat, novinarima pustila prvi telefonski razgovor sa sinom nakon njegova uhićenja.

Zubeidat Carnajeva, majka Džohara Carnajeva, osumnjičenika za teroristički napad u Bostonu 15. travnja, otkrila je što joj je sin rekao u prvom telefonskom razgovoru nakon njegova uhićenja. Novinarima je u svom domu u Dagestanu pustila razgovor snimljen prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bostonski bombaš Kriv je! Prijeti mu smrtna kazna Slika nije dostupna Suđenje za pokolj 'Nisam mogla vidjeti moje noge. Moje kosti su doslovno ležale na pločniku pored mene'

Za većinu Amerikanaca 19-godišnji Džohar je krivac za krvavi napad u kojemu je poginulo troje ljudi, no za Zubeidat i Anzora Carnajeva on je samo nevin tinejdžer i žrtva američkog pravosudnog sustava. Zubeidat je sina pitala kako se osjeća. Odgovorio joj je da je dobro.

'Već jedem, i to duže vrijeme. Sada mi daju rižu i piletinu.Sve je dobro', rekao je Džohar svojoj majci, koju je iznenadila njegova smirenost.

'Mislila sam da će vrištati, znate,što se događa?' Umjesto toga on je mene smirivao, ispričala je Zubeidat. Carnajevi i dalje vjeruju da Džohar i njegov brat Tamerlan (26), koji je poginuo pri uhićenju, nisu krivi za teroristički napad za vrijeme maratona u Bostonu. Novinarima su otkrili kako su ih planirali posjetiti istog tjedna kada se dogodio napad.

'To što se dogodilo je strašno, ali ja znam da moja djeca to nisu učinila', kaže Zubeidat.

'Nema pravde.Nemoguće je razumjeti što se dogodilo', rekao je otac Anzor Carnajev, dodajući da će sina ponovno vidjeti u raju.(Agencija VLM)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene