Ljutiti prolaznici napali su i pretukli dvojicu muškaraca u Njemačkoj koji su prethodno usmrtili tetrijeba, pticu koja je u toj zemlji na popisu ugroženih vrsta.

Galerija


Dvojica osumnjičenika, starih 20 i 22 godine, bocama su tetrijeba zatukli na smrt na povrtaku kući sa zabave, objavila je policija u mjestu Titisee-Neustadt u Schwarzwaldu. Obojica tvrde da je tetrijeb bio agresivan i da se radilo o samoobrani.

Vezani članci Kontrola na granici Austrije i Njemačke Austrija otvara granicu prema Njemačkoj, priprema se otvaranje i ostalih granica Koronavirus u Njemačkoj Znanstvenici imaju dobre vijesti: U Njemačkoj stopa reprodukcije koronavirusa pala ispod kritične točke

Međutim, njihov je obračun s pticom vidjela i skupina svjedoka koja ih je ulovila, istukla i predala policiji koja sada istražuje nekolicinu prolaznika zbog nanošenja tjelesnih ozljeda nasilnicima.

Tetrijeb je u Njemačkoj i drugdje u Europi ugrožena vrsta. Njihovi susreti s ljudima nisu neobični u brdovitim i šumskim područjima gdje ptica živi. U Schwarzwaldu se upravo provodi akcijski plan kojim se nastoji stabilizirati ta ptičja vrsta. (Hina)