Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primljen u Mensu

Dvogodišnjak ima isti IQ kao Einstein

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oscar Wrigley, dvogodišnjak s istim kvocijentom inteligencije kao Albert Einstein i Stephen Hawking, postao je najmlađi dječak u Britaniji koji je primljen u Mensu.

Zaposlenici Centra za darovitu djecu kazali su kako je Oscar, koji ima kvocijent inteligencije najmanje 160, jedno od najpametnih koje su ikada testirali. Svrstan je u 0,01 posto populucije, a točan IQ mu nisu mogli izmjeriti, jer Stanford-Binetov test kojem je podvrgnut, ne može izmjeriti kvocijent inteligencije viši od 160. 'On uvijek postavlja pitanja. Nedavno je mojoj supruzi pričao o reproduktivnom ciklusu pingvina. Znam da svaki roditelj misli da je njegovo dijete posebno, ali mi smo otpočetka znali da on nije običan dječak. Već sad čekam dan kada će me pogledati i reći mi da sam pojma nemam', kazao je Oscarov otac, 29-godišnji Joe Wrigley za Daily Mail. 'Oscar svakog zadivi. Njegov riječnik je nevjerojatan. Već sad je potpuno sposoban složiti kompleksne rečenice', dodala je 26-godišnja Hannah, Oscarova mjaka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima samo 12 godina Posramila najveće umove: Ostvarila neviđeni rezultat na IQ testu Slika nije dostupna Mala genijalka FOTO Još ne ide ni u vrtić, a ima IQ 160!

John Stevenage, izvršni direktor Mense (međunarodna organizacija koja okuplja inteligentne pojedince), potvrdio je da je Oscar u prestižno društvo najinteligentnijih ljudi svijeta primljen s dvije godine, pet mjeseci i 11 dana. 'Oscar pokazuje ogroman potencijal. Pretvoriti taj potencijal u dostignuća je izazov roditeljima a mi smo počašćeni što su Mensu izabrali kao potporu', kazao je Stevenage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene