Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanka Alexis Martin još ne ide ni u vrtić, ali ta trogodišnjakinja iz Arizone je primljena u Mensu, ekskluzivni klub genijalaca, jer njezin IQ iznosi više od 160, prenosi Reuters.


Malena Alexis Martin iz Queen Creeka postala je najmlađa članica ogranka Mense u Arizoni, a kako izvješćuje TV postaja u Phoenixu, s tri godina čita kao učenici petog razreda, sama je naučila španjolski koristeći iPad svojih roditelja, a rezultati standardiziranog testa inteligencije smještaju je u gornjih dva posto opće populacije.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Djevojčica (11) ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga! Slika nije dostupna Dječak (2,5) ima IQ 141: Čita, množi do 100, broji do 1000...

Vjerujte, s ovim se 4-godišnjakom NE MOŽETE MJERITI

Njezin otac Ian Martin za ABC15 rekao je da su primijetili da je njihova kći drugačija kad je imala samo godinu dana. Ona bi, naime, s potpunom točnošću izrecitirala cijelu priču koju smo joj večer prije čitali za laku noć, objasnio je otac.

'I svaki put kad bi naučila novu riječ, uvijek bi je koristila u pravom kontekstu', dodao je Martin.

Alexis je jedna 3.300 američkih članova Mense mlađih od 18 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju