Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 12 osoba je poginulo, a sedam ozlijeđeno, većinom policajaca, danas u nekoliko napada diljem Iraka, a još 31 tijelo pokopano je u provinciji Diyala, objavili su sigurnosni i bolnički izvori.


Tri policajca su ubijena i dva ozlijeđena u sukobima s borcima al-Qaede u Baqubi. 

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

Pritom je jedan pripadnik te terorističke mreže ubijen, a jedan uhićen, doznaje se u policiji.

Iz bolnice u tom gradu 60 kilometara sjeverno od Bagdada 31 tijelo neidentificiranih žrtava prebačeno je na pokop.

U odvojenom napadu u Balduzu u provinciji Diyala poginule su dvije osobe, od kojih jedan policajac. 

U drugom napadu u istoj provinciji u eksploziji automobila bombe ozlijeđena su tri civila.

Grad Kafri, 118 kilometara sjeverno od Baqube, potresla je eksplozija u trgovini alkoholnih pića, prenosi agencija Glas Iraka. Zasad nema dojava o žrtvama.

U provinciji Anbar na zapadu zemlje, sjeverno od Faludže bombom je napadnuto patrolno vozilo američke vojske. 

U eksploziji je razneseno vojno vozilo, no druge pojedinosti nisu objavljene.

U gradu Hadithi, također u Anbaru, irački policajci ubili su četiri militanta koji su lakim oružjem napali njihovu kontrolnu točku. 

Guverner pokrajine Babil Salim al-Muslimany preživio je atentat na cesti između Bagdada i grada Hille koja se nalazi 100 kilometara jugozapadno od iračkog glavnog grada.

Istovremeno, visoki irački dužnosnik objavio je danas da će iračka vlada i multinacionalne snage osloboditi tijekom 2008. godine oko 50.000 zatvorenika.

Njih 24.000 nalaze se u zatvorima pod kontrolom iračke vlade, a 26.000 u zatvorima kaznenih ustanova u nadležnosti koalicijskih snaga.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Muwafaq al-Rubaei rekao je da će ih vlada pomilovati u skladu sa planom kojeg još treba službeno potvrditi vladinim dekretom i odlukom parlamenta.