Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jelko Kacin:

'Države EU bave se recesijom i krizom, a ne nama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da u Europskoj uniji nema posebnog zanimanja za slovensko-hrvatske odnose niti za iduće proširenje EU-a jer se države i vlade u integraciji većinom bave ekonomskom krizom i recesijom.

Kacin je u emisiji Slovenske televizije 'Odmev'" popratio izjave hrvatskog premijera Ive Sanadera u Strasbourgu da je Hrvatska spremna pristati na buduću presudu međunarodne pravosudne ustanove o graničnom prijeporu sa Slovenijom, te izjave Sanadera i predsjednika Europskog parlamenta Hansa-Gerta Poetteringa u kojima su izražena očekivanja da će Hrvatska nastaviti pregovore i uskoro postati članicom EU. 

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

>> 'Slovenska blokada je krajnje opasan presedan'

Kacin je rekao da se Sanader u Strasbourgu s Poetteringom sastao kao s čelnikom Europske pučke stranke, a ne Europskog parlamenta i da Slovenija i Hrvatska za granicu moraju naći političko rješenje uz pomoć posredničke skupine koju predlaže Europska komisija. On je kazao da se od Slovenije i Hrvatske očekuje politička volja i zrelost prilikom formiranja stručnih skupina koje će surađivati sa posredničkim tijelom.

Govoreći o slovenskim rezervama na nastavak hrvatskih pristupnih pregovora, Kacin je rekao da ne vjeruje da će EU ubuduće primati države s graničnim pitanjima. On je naglasio da se to zadnji put dogodilo 2004. godine kada je primljena 'polovica Cipra', te da Bruxelles neće dopustiti da u EU dolaze 'nove članice s graničnim i drugim problemima', pa zato i slovensko-hrvatski prijepor treba prije mogućeg uključivanja Hrvatske u EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene