Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosadašnji slovenski predsjednik Janez Drnovšek u nedjelju je predao dužnost svom nasljedniku Danilu Tuerku, a prilikom ceremonijalne svečanosti ispred predsjedničke palače u Ljubljani, unatoč niskoj temperaturi, pozdravilo ga je usklicima nekoliko stotina građana.


Drnovšek se zadnjih nekoliko mjeseci, pretpostavlja se zbog bolesti, nije pojavljivao u javnosti, a nije bio prisutan niti u subotu u parlamentu kada je Tuerk položio prisegu.

Vezani članci Stjepan Gluščić iz Ministarstva unutarnjih poslova i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Stručnjak pojašnjava filmske ovlasti policije: "Moguće je da policajac iskoči sa značkom pred vozilo, ali..." Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Ostaje li bitno tijelo bez ovlasti? Ukida se većina novčanih kazni, radna skupina u šoku: "Ovo je mnogo koraka unatrag"

Iako primjetno slab, Drnovšek je zajedno s Tuerkom izvršio pregled počasne postrojbe slovenske vojske, a s novim se predsjednikom zadržao i u razgovoru koji je trajao nešto manje od jednog sata.

Njegovi suradnici navode da će Drnovšek i dalje pratiti politička zbivanja, a više nego dosad posvetiti se pisanju, javili su slovenski mediji.