Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigao iz guantanama

Drama na Floridi: Zrakoplov sa 143 putnika otklizao s piste u rijeku, ozlijeđena 21 osoba

Zrakoplov otklizao u rijeku (Foto: AFP)
Zrakoplov otklizao u rijeku (Foto: AFP) Foto: Afp
Čarter zrakoplov sa 143 putnika i članova posade otklizao je u petak na Floridi s piste u rijeku St. Johns u gradu Jacksonvilleu dok je pokušavao sletjeti u vojnu bazu tijekom grmljavinskog nevremena i ozlijeđena je 21 osoba.

Policija u Jacksonvilleu objavila je na Twitteru da je 21 osoba prebačena u bolnicu i da su svi u dobrom stanju.

Pročitajte i ovo Zrakoplov Southwest Airlines Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Zrakoplov Boeing 737-800 doletio je iz mornaričke baze u zaljevu Guantanamo na Kubi sa 136 putnika i sedam članova posade i završio je u rijeci na kraju piste u zrakoplovnoj bazi Jacksonville u 21,40 sati, objavio je glasnogovornik te zrakoplovne baze.

"Zrakoplov nije potonuo. Svi u njemu su živi i na broju", objavila je policija Jacksonvillea na Twitteru uz dvije fotografije na kojima se vidi zrakoplov Miami Air Internationala u plitkoj vodi i čitav.

Gradonačelnik Jacksonvillea Lenny Curry na Twitteru je napisao da ga je nazvao američki predsjednik Donald Trump i ponudio mu pomoć.

"Transportirali smo 21 odraslu osobu, nema kritično ozlijeđenih niti osoba koja su u stanju opasnom po život. Na teren je izašlo više od 80 članova Jacksonville Rescue Departmenta, s punom opremom", rekao je jedan od pripadnika Jacksonville Rescue Departmenta. 

Putnica Cheryl Bormann kazala je za CNN da je zrakoplov u polasku kasnio četiri sata i da je "dosta tvrdo sletio" praćen grmljavinom i munjama.

"Sletjeli smo, zrakoplov je bukvalno udario o tlo i odskočio, bilo je jasno da pilot nema kontrolu nad zrakoplovom, pa je opet odskočio", rekla je odvjetnica dodajući da je iskustvo bilo zastrašujuće.

Bormann je kazala da su završili u vodi i da nisu znali radi li se o rijeci ili oceanu.

Bormann je opisala kako su iz zrakoplova izašli preko krila i da se osjećalo gorivo koje je teklo u vodu.

Po njezinim riječima većina putnika bila je vezana uz vojsku.

Miami Air International je čarter tvrtka. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene