Dva dana nakon izbijanja požara potonuo je teretni brod Grande America pun automobila, javila je Atlanska pomorska uprava.

Galerija


Veliki požar na talijanskom teretnom brodu izbio je još u nedjelju i brod se vrlo brzo nagnuo na desnu stranu. U trenutku izbijanja požara nalazio na oko 330 kilometara od zapadne obale Francuske.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Nakon požara na Korčuli u objektu pronađeno potpuno izgorjelo tijelo osobe Ilustracija U požaru poginuo muškarac: Opušak zapalio krevet, popucala stakla i žbuka

Deseci kontejnera pali su u vodu s nagnutog broda. Vlasnik broda Grimaldi Group angažirao je tvrtku za spašavanje Ardent.

Prema podacima Atlanske pomorske uprave, u operaciji gašenja požara sudjelovali su interventni i spasilački tegljači, no akcija je obustavljena zbog nagiba broda i opasnosti za sve koji su mu u blizini.

S broda je u noći s nedjelje na ponedjeljak navečer evakuirano 27 mornara. Grande America plovio je iz Hamburga u Njemačkoj prema Casablanci u Maroku.

Francuski ministar zaštite okoliša Francois de Rugy ranije je kazao da se ne zna što brod prevozi, no da su poduzete mjere protiv zagađenja. "Kao i uvijek u takvim situacijama, postoje rizici od onečišćenja, ne možemo to poreći. Tu je, prije svega, pogonsko gorivo broda", dodao je.

Prvi tegljač koji je stigao do broda u plamenu nije uspio ugasiti požar, a još dva tegljača koja su naknadno krenula prema njemu, stigla su kad je brod već potonuo u vodama dubokim oko 4600 metara.

Teretni brod Grande America izgrađen je 1997. godine. Bio je dug 214 i širok 32 metra te namijenjen prijevozu vozila i kontejnera.

Ministrica Žalac nehotice pokrenula val koji je preplavio šaltere: Saznajte sve o obnavljanju vozačke dozvole

Treći čovjek Vatikana osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka