Nevažeća vozačka dozvola ministrice Gabrijele Žalac mnoge je podsjetila na provjeru datuma, stvorila je i gužvu na policijskim šalterima.

Galerija


Pet do sedam minuta traje cijeli proces podnošenja zahtjeva za novu vozačku.

Vezani članci Mladen Dragičević, odvjetnik Na poziv za mjesto šefa DORH-a zasad stigla jedna prijava: "Došlo je vrijeme za neku svježu krv" Simbol masona - 2 "Možda zvuči smiješno, ali masoni rade na osobnom duhovnom napretku. Doći do 33. stupnja je cjeloživotni posao"

Josip Paračik s odjela za prometne isprave detaljnije je iznio vremenske okvire vađenja nove vozačke. “Redovna bude za tri tjedna, ubrzana bude za tri radna dana, a žurna za 24 sata. Ako je sve u redu, vozačka dozvola se dobije vrlo vrlo brzo“, pojasnio je Paračik.

Dok se izrađuje nova vozačka dozvola, smijete voziti. “Koristite se perforiranim dijelom obrasca kojeg ste podnijeli za zamjenu stare vozačke i on vam služi kao zamjenska vozačka“, potvrdio je Paračik.

O tome koliko vam se žuri, ovisi i cijena. Redovito je 151, ubrzano 200, a žurno izdavanje je 450 kuna.

Staru vozačku dozvolu koju imate dužni ste zamijeniti do 2033. godine, svaka iduća koju dobijete vrijedit će vam samo deset godina. Bez vozačke možete, ali ne smijete voziti, ali možete čak i registrirati auto.

Kako jeto moguće, objasnio je Mato Nikić iz CVH-a. “Vozačka dozvola nije uvjet za registarciju vozila, za prijavu tehničkog pregleda, odnosno podnošenje zahtjeva za registraciju vozila. Potrebno je priložiti osobnu iskaznicu, vlasnika, odnosno ako to radi druga osoba treba priložti identifikacijski dokument“, objašnjava Paračik.

Bez obzira o kojem je riječ, s vremena na vrijeme datum bi trebalo provjeriti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr