Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doris Pack od Tadića očekuje ispunjenje obveza prema Haškom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica Europskog parlamenta zadužena za jugoistočnu Europu Doris Pack izjavila je u nedjelju u Novom Sadu da od predsjednika Srbije Borisa Tadića očekuju da održi obećanje i pridonese ispunjenju obveza Srbije prema Haškom sudu (ICTY).

"Vijeća za nacionalnu sigurnost je pod kišobranom predsjednika Srbije Borisa Tadića, a on nas je uvijek uvjeravao da će surađivati s ICTY", kazala je Pack novinarima u Skupštini Vojvodine, gde je bila nazočna završnoj sesiji trodnevnog "Europskog parlamenta mladih".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema opasnosti od raspada BiH' Slika nije dostupna Europarlamentarci traže ubrzavanje pregovora s Hrvatskom

Dodala je i kako ne može razumjeti da "nitko nije zainteresiran da uhiti Mladića i izvede ga pred sud".

Doris Pack je potom ocijenila da su se "međunacionalni odnosi u Vojvodini popravili u usporedbi s događanjima od prije dvije ili tri godine", ali i dodala da bi se "u decentralizaciji Srbije glede Vojvodine moglo uraditi više".

Istaknula je kako je jako važno da mladi u Srbiji imaju osjećaj da je Europa njihova budućnost i da će se političari za taj cilj zalagati.

Potpredsjednik vojvođanskog parlamenta Sandor Egeresi joj se u toj ocjeni pridružio naglasivši da se samo kroz rad s mladima na jačanju europskog duha može zaustaviti "nalet neonacionalizma" u Srbiji. 

On je najavio da će od 22. do 30. srpnja u Bačkoj Topoli biti otvoren Euroregionalni centar za toleranciju, gdje će se održati i Međunarodni kamp tolerancije, u čijem će radu sudjelovati mladi iz Podunavske regije.

Na manifestaciji "Europski parlament mladih", koja je u nedjelju završena u Skupštini Vojvodine, nazočilo je 160 mladih iz Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Hrvatske i Srbije koji su sudjelovali u simulaciji procesa približavanja i pridruživanja EU.

Skup su organizirali Njemački institut za međunarodne odnose u suradnji s njemačkim veleposlanstvom u Srbiji, parlamentom i vladom Vojvodine, misijama OESS-a i Europske komisije u Srbiji i drugima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene