Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gornji dom britanskoga parlamenta, Dom lordova, suspendirao je dva člana zbog sumnje u primanje mita i iskorištavanje ovlasti, što je odluka bez presedana u posljednja tri stoljeća.


Lord Peter Truscott i lord Thomas Taylor, obojica članovi laburističke stranke, dali su se namamiti u zamku novinara Sunday Timesa koji su se predstavili kao posrednici koji rade za strano poduzeće. Lordovi su pristali posredovati kod kolega kako bi se izglasale promjene zakona u zamjenu za naknade od 24.000 funta (oko 200.000 kuna) do 120.000 funta (milijun kuna) na godinu.

Vezani članci Udomiteljstvo, ilustracija Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci" Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna

U srijedu je Gornji dom parlamenta, izglasao njihove suspenzije do kraja sadašnjeg zasjedanja koje završava u jesen, kao što je predloženo u izvješću povjerenstva. Dvojica lordova nisu optužena da su doista uzela novac, nego je povjerenstvo ocijenilo da su prekršili pravila časnog ponašanja lordova.

Odluka je donesena dok Donji dom parlamenta potresa skandal zbog pretjeranih troškova zastupnika, zbog kojih je predsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta Michael Martin objavio svoju ostavku.