Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u britanskom parlamentu

Donji dom suspendirao dva člana zbog korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gornji dom britanskoga parlamenta, Dom lordova, suspendirao je dva člana zbog sumnje u primanje mita i iskorištavanje ovlasti, što je odluka bez presedana u posljednja tri stoljeća.

Lord Peter Truscott i lord Thomas Taylor, obojica članovi laburističke stranke, dali su se namamiti u zamku novinara Sunday Timesa koji su se predstavili kao posrednici koji rade za strano poduzeće. Lordovi su pristali posredovati kod kolega kako bi se izglasale promjene zakona u zamjenu za naknade od 24.000 funta (oko 200.000 kuna) do 120.000 funta (milijun kuna) na godinu.

Pročitajte i ovo Nasljedstvo; ilustracija - 5 Otkriva Provjereno Majka ju je kao bebu ostavila u Nazorovoj, godinama kasnije na ostavinskoj majka uzima stan, a Ljubica ostaje bez ikakvih prava i krova nad glavom Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika

U srijedu je Gornji dom parlamenta, izglasao njihove suspenzije do kraja sadašnjeg zasjedanja koje završava u jesen, kao što je predloženo u izvješću povjerenstva. Dvojica lordova nisu optužena da su doista uzela novac, nego je povjerenstvo ocijenilo da su prekršili pravila časnog ponašanja lordova.

Odluka je donesena dok Donji dom parlamenta potresa skandal zbog pretjeranih troškova zastupnika, zbog kojih je predsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta Michael Martin objavio svoju ostavku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene