Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juriša na Bijelu kuću

Donald Trump želi biti Obama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni američki milijarder Donald Trump želi u Bijelu kuću! Najavljuje da će se natjecati za kandidata Republikanske stranke. Posljednje ankete pokazuju da bi u tome čak mogao i uspjeti. Na ljestvici popularnosti prestigao je puno poznatije republikance, poput Sarah Palin.

On je arogantan, drzak i rasipan. Šira javnost prepoznaje ga po frizuri i mlađahnoj supruzi iz Slovenije. Bavi se svime i svačime. 64-godišnji Tramp do sada se politikom bavio samo uplaćivanjem donacija, no ambicije su porasle. Želi biti predsjednik SAD-a. Prvo će pokušati kroz izbore za republikanskog predsjedničkog kandidata. Ankete ga podržavaju - Donald Tramp je među republikancima popularniji od Sarah Palin ili Mikea Huckabeeja.

Pročitajte i ovo Brett Kavanaugh (Foto: AFP) Tko će imati kontrolu? Dramatičan dan u Americi: "Zaklinjem se danas, ja sam nedužan po ovoj optužbi" Brett Kavanaugh i Donald Trump (Foto: AFP) Žrtva pristala svjedočiti Trumpov kandidat za suca Vrhovnog suda niječe najnovije optužbe za seksualno napastovanje

'Razmišljam o kandidaturi samo zbog jednog razloga. Volim pobjeđivati!', kazao je Trump u intervjuu za Wall Street Journal. Najavu kandidature mnogi tumače kao pokušaj samopromocije u čemu je Trump itekako uspješan. Podigao je buru izjavom da Barack Obama ne može biti predsjednik, jer nije rođen na Havajima kako tvrdi, već u Keniji. Ne podržava milijarder ni njegove političke odluke. 'Zainteresiran sam za Libiju samo ako uzmemo naftu. Da sam ja predsjednik, ne bih napuštao Irak i prepustio naftu Iranu', kazao je Trump.

Potencijalni predsjednički kandidat vlasnik je uspješne građevinske tvrtke, brojnih hotela i kasina. Posjeduje licence za izbore ljepote, ima vlastiti reality show. Obožava televiziju i američko hrvanje. Ali, prije svega novac. Bogatstvo mu procjenjuju na 5 milijardi dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene