Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U MEMORIJALNOM CENTRU

Trump se opet izblamirao, ovaj put zbog bilješke u spomen žrtvama holokausta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"To je ono što se piše na vrhu Zugspiteza kada se divite krajoliku", rekao je njemačko-izraelski povjesničar Moshe Zimmermann, misleći pritom na najviši vrh Njemačke.

Bilješka američkog predsjednika Donalda Trumpa upisana u utorak u knjigu gostiju u Yad Vashemu izazvala je kritike u Izraelu i na društvenim mrežama, gdje je uspoređena s mnogo duljim mislima njegovog prethodnika na dužnosti koji je taj memorijalni centar posjetio prije devet godina.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

"Velika je čast biti ovdje sa svim mojim prijateljima. Tako impresivno, nikada neću zaboraviti", napisao je Trump u knjigu u memorijalnom centru podignutom u sjećanje na 6 milijuna židova pobijenih u holokaustu.

"To je ono što se piše na vrhu Zugspiteza kada se divite krajoliku", rekao je njemačko-izraelski povjesničar Moshe Zimmermann u srijedu, misleći pritom na najviši vrh Njemačke. "To ni na koji način nije prikladno za Yad Vashem, ali je tipično za Trumpa", dodao je Zimmermann.

Izraelski list Haaretz postavio je Trumpovu poruku uz onu koju je ostavio Barack Obama, uz nadnaslov "Pronađite razlike". Obamin dojam 10 je redova dulji od Trumpova i govori o nadi koju memorijal inspirira. "Neka naša djeca dođu ovamo, neka upoznaju povijest, tako da i oni dodaju svoje glasove i kažu 'nikad više'", napisao je Obama 2008.

Raoul Wootliff, reporter Times of Israela, zaključuje da u Trumpovoj poruci nedostaje samo "Vidimo se sljedeće ljeto". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene