Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Donald Trump je rekao u srijedu kako je saznao za isplatu novca dvjema ženama koje tvrde da je s njima imao aferu, a u zamjenu za šutnju, tek nakon što je njegov tadašnji odvjetnik Michael Cohen izvršio uplatu te je dodao kako je novac njegov, a ne od predsjedničke kampanje


"Poslije sam znao", rekao je Donald Trump na Fox Newsu, kada je upitan je li znao za plaćanja. "Novac nije uzet iz kampanje, već je moj", dodao je.

Vezani članci Donald i Melanija Trump - 1 Melania se oglasila prvi put od Trumpova poraza, koristila se Bidenovom izbornom uzrečicom Izbori uz travu Amerikanci pucaju od stresa, u izbornoj noći trošili su nevjerojatne količine alkohola, hrane i droge

Michael Cohen je, pri priznanju krivnje za osam optužbi, koje uključuju izbjegavanje plaćanja poreza, bankarske prijevare i kršenje pravila financiranja kampanje, rekao federalnom sudu u utorak da ga je Trump usmjeravao da dogovori isplate kako bi utjecao na predsjedničke izbore 2016.

Ta je tvrdnja u koliziji s Trumpovom izjavom.

"Moje prvo pitanje, kada sam čuo za to bilo je: ‘jesu li novci iz kampanje‘, zato što bi to moglo biti malo opasno", rekao je Trump u razgovoru na Fox News televiziji.

Novci nisu bili iz kampanje i to je važno, rekao je Trump.

"To nije čak ni povreda pravila kampanje", dodao je, dok su Cohen i tužitelji rekli da je riječ o povredi pravila. (Hina)