Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump optužio je svog prethodnika Baracka Obamu da mu je u ured u New Yorku prije izbora stavio uređaje za prisluškivanje.


Rano jutros po američkom vremenu, Donald Trump je na Twitteru objavio da je bio prisluškivan. Dok je još trajala kampanja, prema njegovim navodima, prisluškivao ga je, ni manje ni više nego njegov prethodnik u Bijeloj kući - Barack Obama. Prema postovima s Twittera, Obama je prisluškivao telefonske razgovore koje je Trump vodio iz Trump Towera u kojem je sadašnjih predsjednik najviše boravio za vrijeme kampanje.

Vezani članci Slika nije dostupna Bijela kuća traži istragu: Je li Obama prisluškivao Trumpa? Slika nije dostupna Obamin glasnogovornik o Trumpovim optužbama za prisluškivanje: ''Jednostavno nije istina''

Sljedećih 30 minuta nakon prve objave o prisluškivanju, Trump je nezastavljivo tvitao. Napisao je da je Obama time djelovao u suprotnosti sa sudskom zabranom da se prisluškuje njegov ured te ustanovio da bi ''dobar odvjetnik'' sigurno u ovome našao slučaj. Nadalje je objavio pitanje: ''Je li legalno da predsjednik prisluškuje sudionike u utrci za predsjednika?''
 

 

"Kako je samo nisko predsjednik Obama pao kada je dao ozvučiti moje telefone tijekom svetog izbornog procesa. To je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) momak!", napisao je Trump na Twitteru.

U jednom od tvitova kaže da je navodno prisluškivan u svom Trump Toweru, ali da "ništa nije pronađeno".

Trumpova administracija pod velikim je pritiskom FBI-a i kongresnog povjerenstva zbog kontakata članova njegova tima s ruskim dužnosnicima u kampanji.

Obama je uveo sankcije Rusiji i u prosincu 2016. naredio ruskim diplomatima da napuste SAD zbog navodnog hakiranja Demokratske stranke u pripremama za izbore 8. studenoga.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn dao je u veljači ostavku nakon što je otkriveno da je o sankcijama razgovarao s ruskim veleposlanikom u SAD-u prije nego što je Trump stupio na dužnost.

Trump se često služi Twitterom za napade na suparnike i godinama je vodio kampanju protiv Obame tvrdeći da nije rođen u SAD-u, da bi na kraju povukao te optužbe. (I.D. / Hina)