Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DILJEM DRŽAVE

NEŠTO SE ČUDNO DOGAĐA U DANSKOJ U jednom danu niz dojava o bombama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evakuirane su dvije zračne luke i dva trgovačka centra, a izvidi u ostalim mjestima još su u tijeku.

Danski mediji javljaju kako je danas tijekom dana upućen niz dojava o podmetnutim bombama. Po zadnjim informacijama, dojave su zaprimljene u dva trgovačka centra, jednoj školi i čak trima zračnim lukama te jednoj bolnici.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Dojave o prijetnji bombom u gradovima Roskilde i Slagelse telefonski su upućene policiji koja je naredila evakuaciju dva trgovačka centra i zračne luke u obližnjem gradu Tune. Kroz tu zračnu luku godišnje prođe oko 21.000 putnika.

Evakuiran je i aerodrom u Aarhusu, koji je također primio prijetnju, potvrdio je Peter Høgsberg iz čelništva te zračne luke. Policija ondje trenutno provodi izvide i pretražuje zgradu u potrazi za mogućom eksplozivnom napravom, javlja danski portal DR Nyheder.

Prijetnja je upućena i kopenhaškom aerodromu, no tamošnja policija procijenila je da evakuacija nije potrebna. Policija zasad još ne može reći jesu li prijetnje uputili isti ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene