Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji se smiju javiti svaka tri mjeseca

Učenice koje su pobjegle od kuće udale se za islamiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenice Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su prije tri mjeseca pobjegle iz Beča u Siriju da bi se borile na strani islamista, udale su se za dvojicu takvih i žive u blizini turske granice.

Učenice Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), koje su prije tri mjeseca pobjegle iz Beča, gde su živjele, u Siriju da bi se borile na strani islamista, u međuvremenu su se udale i žive u blizini turske granice, pišu Vestinet.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo...

U medijima su se pojavile informacije da su se djevojčice koje su 10. travnja pobjegle iz svojih domova udale za dvojicu radikalnih islamističkih boraca. Od svojih muževa su dobile dopuštenje da se svaka tri mjeseca jave s prepaid broja nakratko svojim obiteljima, ali ne siju otkrivati previše informacija o svojem novom životu.

Krajem travnja Samra se javila svojoj sestri s mobitela s turskim brojem i tada je turska tajna služba uspjela uhvatiti signal, ali je mobilni telefon odmah isključen.

FOTO Interpol traga za Samrom (16) i Sabinom (15)

Interpol je nastavio potragu za odbjeglim djevojkama, a obitelji i dalje ne žele vjerovati da su njihova djeca postala radikalni islamisti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene