Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vrijeme zaočeništva rodila je dijete militantu koji joj sada, kaže, nedostaje.


Djevojka spašena iz ruku militanata Boko Harama sada kaže kako joj nedostaje njen suprug - osumnjičeni militant koji joj je napravio dijete dok je bila u zatočeništvu. Radi se o djevojci otetoj prije dvije godine iz škole u Chiboku zajedno s još nekoliko stotina njenih školskih kolegica.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Dali su mi nož i tražili da ih ubijem. Drhtala sam od užasa i nisam to mogla učiniti' Slika nije dostupna Zašto nigerijska vojska ne može poraziti Boko Haram?

21-godišnja Amina Ali Nkeki pronađena je prije tri mjeseca u šumi zajedno s muškarcem, Mohammedom Hayatuom, kojeg sumnjiče za militantno djelovanje u okviru Boko Harama i njihovom bebom starom četiri mjeseca. Hayatua su odmah uhitili, a Amina je, zajedno s bebom, odvedena u Abuju gdje čeka povratak u rodni grad Chibok.

'Želim da zna da mislim na njega. To što su nas razdvojili ne znači da ne mislim na njega', kaže Amina u prvom intervjuu otkako je na slobodi tijekom kojeg je samo jednom podigla pogled s poda i to da nahrani svoju kćer.

Aminina majka kaže kako Hayatu nije militant nego čovjek kojeg je Boko Haram također oteo te da je on organizirao njihov zajednički bijeg iz zatočeništva. Aminin brat pak kaže kako je Hayatu bio član Boko Harama, no da se zbog sve učestalijih zračnih napada na ciljeve militanata odlučio prestati boriti i pobjeći.