Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za njezino dobro'

Djevojčicu (12) oboljelu od leukemije izbacili iz škole zbog previše izostanaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda na internetskoj stranici škole stoji kako od svojih učenika očekuje da će stečeno akademsko znanje koristiti za borbu protiv raka, za muke Rose McGrath nije bilo razumijevanja.

Ravnateljstvo katoličke srednje škole St. Joseph u Battle Creeku, savezna država Michigan, izbacilo je iz škole dvanaestogodišnju djevojčicu oboljelu od akutne limfoblastične leukemije zbog previše izostanaka!

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

Rose McGrath je ova smrtonosna bolest dijagnosticirana u kolovozu 2012., te je sve donedavno, više od pune dvije godine, bila podvrgnuta zahtjevnim terapijama.

Srećom, njezino se stanje počelo popravljati, no umjesto da joj pruže punu podršku, čelnici njezinje škole su joj prije tjedan dana poslali pismo u kojem stoji da je izbačena i objasnili da joj na taj način žele omogućiti da dobije adekvatnu pomoć pri edukaciji jer se škola prilagođavala koliko je išlo.

"Nevjerojatno. Pa nije da se ludo zabavlja okolo. Kada nije na nastavi, Rose u mučnini leži u krevetu. Povraća i trpi bolove u abdomenu", pojasnila je tamošnjim medijima majka Barbara, čija je kći tijekom ove akadamske godine u klupi sveukupno provela 32 dana.

Zanimljivo, na internetskoj stranici škole stoji kako ustanova oblikuje djecu da postanu Kristovi učenici koji će pomagati siromašne, ali je napomenuto i to kako od njih očekuje da će koristiti svoje akademsko znanje da nađu lijek protiv raka i donesu svijetu mir.

Akutnu limfatičnu leukemiju karakterizira bujanje i nakupljanje maligno promijenjenih limfocita u koštanoj srži, perifernoj krvi i ostalim krvotvornim organima i najčešća je maligna bolest dječje dobi.

Od te vrste leukemije obolijeva 1:25000 djece starosti do 15 godina, a najčešće se javlje između druge i šeste godine.

Ako se ne liječi vrlo je opasna, no danas zahvaljujući napretku medicine, farmakologije i uz pomoć tzv. "support" terapije oko 75% djece postigne kompletnu remisiju i kasnije izliječenje (izvor: Wikipedia).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene