Spašena djevojčica koju je na obali Massachussettsa odnio vjetar prema pučini
Spašena djevojčica koju je na obali Massachussettsa odnio vjetar prema pučini Foto: Swampscott Police/Facebook

"Ovo je jedna djevojčica koja je imala sreće i čvrsto se držala za svoj madrac za napuhavanje sve dok ju nismo spasili“, stoji u objavi lokalne policije na Facebooku.


Nakon što se brzinom munje proširila priča o djevojčici koju je na jednorogu na napuhavanje posada trajekta spasila kod obale Grčke, slična situacija jučer se dogodila kod obale američke savezne države Massachussetts.

Vezani članci Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL) Iako do hitne ima samo jedan kilometar, vožnju s kćerkicom koju je opekla meduza u Novalji je platio 80 kuna

U spašavanje 5-godišnje Cecilije prvi je krenuo njezin otac nakon što ju je, dok je bila na dasci za učenje plivanja, prema pučini počeo odnositi jak vjetar.

Kako piše Boston Globe, djevojčicu je otac uspio uhvatiti na oko 350 metara od plaže Preston. No dok je on panično plivao za njom pokušavajući je uhvatiti, umalo je i sam nastradao zbog jakog vjetra i snažne morske struje.

Pozvana je pomoć te je angažirano petero policajaca i vatrogasaca kao i hitna pomoć koja je djevojčicu i oca pregledala nakon dramatičnog spašavanja.

Policija grada Swampscotta na svojem je Facebooku objavila fotografiju djevojčice ukrcane na policijsko plovilo.

„Danas se priča dobro završila. Ovo je jedna djevojčica koja je imala sreće i čvrsto se držala za svoju dasku sve dok ju nismo spasili“, stoji u policijskoj objavi.

 

Great joint effort today by Lt Bill Waters and Officer Brendan Reen of the Swampscott Police Department along with...

Objavljuje Swampscott Police DepartmentUtorak, 25. kolovoza 2020.