Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica rođena s četiri ruke i noge mora na operaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su započeli s operacijom nad dvogodišnjom djevojčicom rođenom s dva para ruku i nogu. Nadaju se da će operacijom uspjeti njezino tijelo dovesti u normalno stanje.

Djevojčica je, naime, tijekom trudnoće bila spojena s tzv. blizancem parazitom, zametkom koji se nije uspio do kraja razviti pa je fetus koji se nastavio formirati apsorbirao njegove udove, bubrege i još neke organe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djevojčica rođena s osam udova puštena iz bolnice Slika nije dostupna Indija: Operirana djevojčica brzo se oporavlja

Djevojčica Lakshmi ime je dobila po hinduističkoj božici zdravlja, a dio stanovništva sa sjevera siromašne pokrajine Bihar i samu ju je zbog deformacija, točnije zbog po dva para udova, smatrao božicom.

- U našem selu svi je smatraju božicom. No, mi želimo da naša djevojčica izgleda i živi normalno. Za sada stvar ide u tom smjeru, kaže njezin otac Shambhu.
  
Inače, otkriva otac, bilo je i onih koji su na djevojčici htjeli zaraditi, čak i na najbizarnije načine. Jedan ju je cirkus, naime, želio otkupiti od roditelja za svojevrsni 'freak show'.

No, okolnosti sa stanjem organizma djevojčice sve su samo ne jednostavne. Lakshmi osim osam udova ima i četiri bubrega, živce spojene sa živčanim sustavom nerazvijenog blizanca te ima dvije trbušne i grudne šupljine.

Lakshmi ne može stajati ni hodati.

Pred liječnicima je, stoga, izuzetno zahtjevna i rizična zadaća uklanjanja ne samo viška udova, već i organa.

- Okupili smo velik tim kirurga specijaliziranih za razna područja kirurgije i jedini nam je cilj rješiti probleme ove djevojčice. Radimo na tome svim srcem i dušom. Operacija će trajati satima i satima i bit će izuzetno komplicirana, izjavio je dr. Sharan Patil, koji brine za Lakshmi.

Patil procjenjuje kako mogućnost da djevojčica ne preživi operaciju iznosi između 20 i 25 posto. U samom zahvatu sudjelovat će čak 30 specijalista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene