Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica rođena dva puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Macie McCartney stara je samo četiri tjedna i može se pohvaliti da je rođena dva puta. Zbog tumora koji joj je trebao biti odstranjen prvi se put izvan maternice našla 25 tjedana nakon začeća.

Četiri mjeseca nakon što je zatrudnjela, Keri McCartney primila je lošu vijest. Liječnici su joj rekli da njezino nerođene dijete ima tumor koji raste u trtičnoj kosti. To je stanje koje se dogodi jednom od 35,000 djece.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Slika nije dostupna Šok u Teksasu Na parkiralištu upucala majku i pobjegla s tri dana starom bebom!

'Moj suprug i ja nismo znali što će se dogoditi i osjećali smo se strašno usamljeni. Nismo znali tko ni gdje nam može pomoći', rekla je Keri.

No, ubrzo su pronašli centar za fetalan razvoj u Teksasu, jedan od rijetkih u kojem se izvode prenatalne operacije.

Tumor je od Macie krao krv i oslabljivao joj srce, pa su se kirurzi odlučili za operaciju pri kojoj su izvukli maternicu iz majke i pola Macie kojoj su pažljivo odstranili tumor veličine grejpa.

'Bio je ogroman, veličine moje šake. Ne vadimo cijelo dijete iz maternice jer ne želimo da maternica misli da je trudnoća gotova i da dijete izlazi van', objasnila je dr. Oluyinka Olutoye.

Kada su odstranili tumor, liječnici su Macie vratili natrag u majčinu utorbu u kojoj se oporavila i ostala još deset tjedana.

Osim ožiljka od operacije, Macie je zdravo novorođenče.

'Nadali smo se da će sve ispasti dobro, ali u isto vrijeme smo znali da Bog možda ima druge planove', ispričala je Keri.

'Nada' je Macieino srednje ime koje su joj roditelji dali kada je rođena prvi puta. Sada, 14 tjedana kasnije, napokon odlazi kući u Loredo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene