Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebačena u bolnicu

Djevojčica je plivala, a onda se pojavio dingo: Zgrabio ju je i pokušao zadržati pod vodom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Australski divlji pas napao je i ozlijedio djevojčicu osnovnoškolske dobi na Fraserovu otoku u ponedjeljak. Dijete je prebačeno u bolnicu.

Djevojčicu na australskom otoku K'gari-Fraser napao je dingo dok je plivala, a prema riječima spasilaca, divlji pas pokušao ju je zgrabiti i navodno ju je držao pod vodom nekoliko sekundi.

Oslobodili su je članovi obitelji koji su bili u blizini, no zadobila je ugrize po glavi i prstima, a helikopterom je prebačena u bolnicu u stabilnom stanju.

Služba za parkove i divlje životinje Queenslanda (QPWS) vjeruje da je djevojčica plivala u plitkoj laguni kada joj je dingo prišao s leđa i zgrabio je za glavu.

Smatra se da je napad izvršio neoznačeni mužjak, a rendžeri istražuju incident, navodi QPWS u priopćenju u kojem je izrazio žaljenje te djevojčici i njezinoj obitelji zaželio brz oporavak, piše BBC.

Otok K'gari-Fraser u Queenslandu, popularno turističko odredište sa statusom svjetske baštine, dom je oko 200 divljih dinga.

Pravila o njihovu hranjenju su stroga, a kazne za prekršitelje stroge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pojavio se iznenada Muškarca krokodil ugrizao za nogu, spasio ga pas: "Čuvajte djecu, on se stalno mota ovdje"

Pročitajte i ovo Pauci iz Australije Ugrožena vrsta Pronašli rijetku vrstu velikog pauka: Jedinstveni su u svijetu, a zbog ovoga im prijeti izumiranje

Napadi tih životinja nisu rijetkost. Naime, i lani je petogodišnji dječak helikopterom prebačen u bolnicu s ugrizima po glavi, ruci i stražnjici nakon napada na plaži. I 2019. je dingo napao bebu od 14 mjeseci, a otac ju je uspio spasiti.

Prije 22 godine devetogodišnji dječak ubijen je u blizini kampa na otoku. Bio je to prvi napad sa smrtnim ishodom u Australiji nakon nestanka devet tjedana stare Azarije Chamberlain u Uluru-Ayers Rocku 1980.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene